Penktadienio vakaras

Pasaulinis prekybos centras priešais (WTC buiding) priešais Dutch Hospital

Pasaulinis prekybos centras priešais (WTC buiding) priešais Dutch Hospital

Šopingo vakaras. Prisipirkau visokių pričindalų savo studijai Arpico prekybos centre (tokie Šri Lankos „Senukai“). Penktadienio vakaras, vienok, švęsti reikia. Nors tam gerų vietų pilna prie namų, bet tai pliažo barai, o aš užsimaniau kažko labiau urbanizuoto. Pasigavau tuktuką, nulėkiau į Dutch Hospital senamiestyje.

Iš senojo olandų lazareto liko tik istorinio paveldo likučiai. Kiemuose, kur kadaise dejuodavo suguldyti nuo maliarijos ir kitų tropinių negandų kenčiantys ligoniai, alutį gurkšnoja daugmaž apysveiki žmonės. Vargiai ten kokį užsilikusį olandą berasi – daugiausiai vietiniai vidutiniosios klasės atstovai pramaišiui su komandiruotais verslininkais iš Indijos-Kinijos-Singapūro ir keletu blyškiaveidžių turistų dėl kvapo (kolorito). Karšta pasidarė lauke, paprašiau, kad mano vyną perkeltų į patalpas, ten ir pabaigiau pirmąjį butelį.

Paskui nulėkiau į „On the Green“ ieškoti draugų iš British Council, nieko iš pažįstamų neužtikau, tik barmenai krykštavo iš džiaugsmo mane po pusmečio sugrįžusį pamatę. Jau pusiaunaktis, jau namo reikia. Atsifutbolinau nuo siūlančių į naktinį klubą, bet rytoj vis tiek sakysiu „ir velnias nešė į tą galerą…“.

This entry was posted in Dienoraštis, Šri Lanka and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *