Į Malaiziją

Gyvenant netoli nuo Malaizijos vietoje griekas būtų neišnaudoti galimybės paskraidyti
pigiomis AirAsia avialinijomis po Pietryčių Azijos salas bei pusiasalius.
Pasidariau trumpas kalėdines atostogas ir nusipirkau bilietus į Kuala Lumpurą,
o iš jo į Kučingą – kačių miestą Borneo (Kalimantano) saloje, Malaizijos Saravako
provincijoje.

Iš Kuala Lumpuro (gal geriau rašyti Kvalalumpuro, bet geriau trumpinsiu KL) AirAsia lėktuvai skraidalioja visur ir dažnai, bet iš Kolombo į KL tik vienas reisas pavakariais. KL atsiradau vėlai vakare, lėktuvas į Kučingą aštuntą, todėl visą naktį reikėjo trintis oro uoste, pigių skrydžių terminale.

KL tarptautinis oro uostas (KUL) turi du teminalus. Vienas vadinasi KLIA (KL International Airport)  – didelis, modernus, komfortiškas; kitas vadinasi LCCT (Low Cost Carrier Terminal) – taip pat nemažas, bet ne toks modernus ir komfortiškas, nes aptarnauja pigias avialinijas, daugiausia AirAsia. Tie terminalai nutolę daugiau kaip 20 km, reikia autobusu iš vieno į kitą važiuoti.

Skaičiau keliautojų dienoraščiuose, kad LCCT yra pats prasčiausias oro uostas, bet man nepasirodė taip blogai. Įsitaisiau vienos greito maitinimo užeigos kampe, ten rozetę radau, (gerai, kad pasiėmiau keturkampių kištukų adapterį). Žavi palydovė šalia, visą naktį filmus pražiūrėjom. Skanios ryžių putros su jūros gėrybėm pavalgėm (už 5 ringitus, daugink iš 0,8 bus litai) – maistas Malaizijoje skanus ir pigus, net oro uoste.

Mėnulis pro lėktuvo langą virš Indijos vandenyno

Mėnulis pro lėktuvo langą virš Indijos vandenyno

Kuala Lumpuro pigių skrydžių terminale

Kuala Lumpuro pigių skrydžių terminale

 

This entry was posted in Dienoraštis, žžž Malaizija. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *