Aplink namus

Vis dar buitis, nes šiandien vis dar lakstau aplink namus. Šiandien išbandžiau drabužių lyginimo agregatą antrajame miegamajame. Išsilyginti kelnes ar baltinus visada man buvo čelendžas, bet su tokia technika vargo nebematysiu.

Toliau tyrinėju vietas apink namus – man čia ilgai reikės gyventi, įdomu žinot, kas vyksta aplink. Vandenynas šalia, reikia tik šimtą metrų paeiti ir geležinkelį kirsti. Tai kiek nuošalesnė vieta, negulinėja blyškiaveidžiai poilsiautojai, žvejų valtelių krante priguldyta. Iki Mount Lavinijos išpuoselėtų pliažų geras kilometras, o čia gana šiukšlina, nors palyginus su Indijos vietinių pliažais, čia tiesiog sterilu. Čia užtikau įdomią užeigą „Lanie‘s place“. Bežioplinėjant po džiunglėmis apaugusį kiemą šeimininkas prisistatė. Jei vyno neturit, gal galėčiau savo atsinešti ir laikyti jūsų šaldytuve, paklausiau. No problems, atsakė malonus šeimininkas. Tada aš būsiu nuolatinis jūsų klientas, nes gyvenu čia pat, sakau.

Švirkštai rasti pliaže

Švirkštai rasti pliaže

Nuėjau išsimaudyti, bet neilgai užtrukau, britku braidžioti kojoms kliūnant už maišelių – visas dugnas jais nusėtas. Gerai pas jus, sakau užeigos šeimininkui besišluostydamas, bet šiukšlina, vienok. Tuoj viską sutvarkysiu, atsakė jis ir pasiuntė berniuką šiukšlių rinkti. Ar įsivaizduojate tokį servisą kur nors Lietuvoj? Daugiau pasikalbėjau su šeimininku, pasakiau, kad jo vieta tikrai perspektyvi, čia galėtų būti geras jūros gėrybių restoranas, konkurentų nėra aplinkui, čia pat žvejai. Tuoj tau parodysiu kai ką, pasakė šeimininkas trumpam pasišalindamas. Atnešė maišelį pilną švirkštų – va ką randu pliaže nuolat, kuo toliau, tuo daugiau. Kur ritasi pasaulis, padejavo. Ką man beliko pridurti, tik galva palinguoti.

Bevaikštant pakrante vienas prašinėtojas priskreto – duok pinigų, mano vaikai iš bado miršta, esu nukentėjęs nuo cunamio… Daviau 20 rupijų, tas neatstoja, teko griežčiau šalin pavaryti.

2013-10 155 (800x355) 2013-10 152 (800x264) 2013-10 156 (800x339)

This entry was posted in Dienoraštis, Šri Lanka. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *