Būsto paieška

Prabudau anksti, tad gulėjau ir galvojau apie gyvenimo prasmę. Nieko doro nesugalvojęs, pradėjau galvoti, kodėl aš čia. Kodėl Šri Lanka? Yra ir kitų, dar neištyrinėtų vietelių peržiemojimui. O ir Indijoje liko tiek daug nepatirtų stebuklų. O ir prie Indonezijos, taip traukiančios mane, tik prisiliesta…

Šri Lanka todėl, kad iš čia geriausia stebėti Pasaulį, kaip pasakė Artūras Klarkas, nugyvenęs Kolombe pusę savo ilgo gyvenimo,  čiagi parašęs Rojaus fontanus ir Odisėją. Bet svarbiausia, kad turiu čia darbą, kurį norėčiau per porą metų atlikti. Bus dar paskui indijų ir indonezijų, juolab kad iš Šri Lankos patogu bus kartkartėmis pakeliauti po Aziją. Pagaliau bus viena šalis, apie kurią turėsiu gilesnį supratimą, t.sakant galėsiu girtis, esąs Šri Lankos ekspertu.

Pusryčiai menų namuose gausūs – suvalgiau, kas buvo ant stalo padėta, o manęs dar klausia, kaip kiaušinį kepti. Pagalvojau apie kiaušėnynė so kresnuom, bet nenorėdamas persivalgyti, užsakiau sunny side up.

Pusryčiai menų namuose

Pusryčiai menų namuose

 

Menų namai Mt. Lavinijoje

Menų namai Mt. Lavinijoje – miegamasis

Menų namai Mt. Lavinijoje -

Menų namai Mt. Lavinijoje

Menų namai Mt. Lavinijoje

Menų namai Mt. Lavinijoje

 

 

 

 

 

Po darbo aplaksčiau dar penkias vietas, kur galėčiau apsigyventi. Ypač patiko apartamentai Dehiwaloje – čia jau arčiau miesto – šviesūs miegamieji, iš jų vaizdas į vandenyną, stilinga svetainė – foteliai delnų formos. Nebeieškosiu daugiau. Savininkai norėjo, kad minimalus nuomos laikas būtų metai, šiaip taip nusiderėjau iki pusmečio – vasarą juk Lietuvon reikės skristi. Bet jei vasarą pavyktų ką nors įkelti vietoj savęs, išlaikyčiau tą butą dar kitai žiemai. Dabar mano adresas bus:

7/2, Ocean Grand Residencies,
23/B Vanderwert place,
Dehiwala, Sri Lanka

 

This entry was posted in Dienoraštis, Šri Lanka. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *